Nieuws

Hengelose Mandy (19) gedrogeerd met naald tijdens het uitgaan: "Maand later nog steeds last"

Hengelose Mandy (19) gedrogeerd met naald tijdens het uitgaan: "Maand later nog steeds last"
Hengelose Mandy (19) gedrogeerd met naald tijdens het uitgaan: "Maand later nog steeds last" © 1Twente
Mandy Blom (19) dacht een maand geleden in de binnenstad leuk uit te gaan met vrienden, maar de avond eindigde in een nachtmerrie. De Hengelose werd stiekem gedrogeerd met een injectienaald en belandde uiteindelijk in het ziekenhuis. Het fenomeen ‘needle spiking’ is een nieuw probleem in het uitgaansleven, overgewaaid uit Engeland en Frankrijk.
Mandy ging op 27 maart uit met vrienden toen het drama zich voordeed, schrijft 1Twente. De Hengelose kan zich weinig meer herinneren: "Opeens ging het lichtje uit. Ik heb via vrienden gehoord wat ik die avond allemaal heb gedaan. In de club werd ik heel agressief en ben ik op het toilet knock-out gegaan."

Val van trap

"Daarna ben ik op een kruk gezet en werd er gevraagd of ik normaal kon doen. Anders zou ik de kroeg uitgezet worden." Dat laatste gebeurde en zo kwam ze met haar vrienden op straat terecht waar ze door de politie werd meegenomen.
Needle Spiking is het inspuiten van GHB of verschillende typen benzodiazepine. Benzodiazepine is een stof die je suf en slaperig maakt en kan makkelijk in nietsvermoedende slachtoffers gespoten worden. Over de daders is nog vrijwel niets bekend, omdat er weinig tot geen aanhoudingen verricht zijn in lopende zaken. Mocht dit gebeuren raadpleeg dan zo snel mogelijk de huisarts.
“Ik ben naar bed gegaan en werd de volgende dag wakker. Ik viel van de trap en ben daar gevonden. De ambulance was er heel snel.” In de ziekenwagen zagen de verplegers al snel een prikpunt op haar been. Ze concludeerden dat Mandy was gedrogeerd. Door de val raakte ze ook gewond aan haar hoofd; artsen hebben de wond gehecht.

Flauwvallen

“In het ziekenhuis kwam ik weer een beetje bij en kon ik de schade opnemen. Sindsdien slaap ik bijna niet meer", zegt Mandy. Ze kan niet meer op haar rug liggen, omdat ze dan flauwvalt. Ook sporten gaat moeizaam omdat ze snel misselijk wordt.
Daarnaast heeft ze meer moeite met studeren. "Het is nog niet zeker of ik dit jaar haal. Ik heb veel gemist en mijn concentratie is nog niet wat het was." Het is niet duidelijk in hoeverre dit alles komt door de val, of het goedje dat ze kreeg geïnjecteerd.
De Hengelose probeert nu anderen te helpen die hetzelfde hebben meegemaakt. Ze plaatste een video op TikTok van vlak voordat ze op stap ging, en vanaf dat ze in het ziekenhuis ligt. De video is inmiddels 617.000 keer bekeken er ongeveer 3.000 kijkers reageerden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.