nieuws

Provincie en gemeenten in Twente eisen second opinion injectie afvalwater NAM

Second opinion over afval
Second opinion over afval © RTV Oost
De provincie Overijssel eist samen met vier gemeenten in Noordoost-Twente een second opinion in het onderzoek naar het vervuilde injectiewater in holtes in de Twentse bodem.
Gedeputeerde Bakker ondertekent morgen een brief met een eis van die strekking aan minister Kamp van Economische Zaken. Dat doet ze samen met de wethouders Molema van Oldenzaal, Wildschut van Losser, Steggink van Dinkelland en Volmerink van Tubbergen.

Minister Kamp weigert onafhankelijk ondezoek

Een woordvoerder van Staatstoezicht op de Mijnen liet eerder op een informatieavond in Tubbergen doorschemeren best wat te zien in een second opinion van een onafhankelijk bureau. Zo'n aanpak zou passen bij de wensen van een samenleving in het jaar 2015.
Minister Kamp van Economische Zaken weigert dat echter. Hij wil wel met de provincie in gesprek over de vragen die leven. Kamp hoopt ze zelf te kunnen beantwoorden, zodat nieuw onderzoek niet nodig is.

Veel vragen over risico's van vervuild water

Tijdens de informatieavonden in Tubbergen en Oldenzaal in januari, waarbij de NAM aanwezig was, bleek dat er veel vragen zijn over de risico's van de injectie van vervuild water in de Twentse bodem. De NAM kon die onrust niet wegnemen.

Bekijk ook het dossier 'Afvalwater NAM in Twente'.

Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.