nieuws

Clubs in Dalfsen komen met plan om verkoop alcohol aan jongeren te beperken

Voetbalverenigingen in Dalfsen gaan een plan ontwikkelen om te voorkomen dat jongeren eenvoudig alcohol kunnen krijgen in de kantines. Dat hebben ze afgesproken met burgemeester Han Noten.
Vorige week bleek uit onderzoek dat jongeren onder de 18 eenvoudig aan alcohol komen in sportkantines in Dalfsen. Een 17-jarige mystery guest kon overal zonder problemen een biertje bestellen. Het onderzoek leverde enige wrevel op bij de clubs, die spraken van uitlokking. Ook waren sommige niet blij dat het nieuws direct in de pers verscheen.

Lastige kwestie

Vanavond volgde daarom een gesprek. Een goed gesprek, aldus burgemeester Han Noten. Hij liet na afloop weten dat hij absoluut niet twijfelt aan de goede intentie van de clubs. Ook erkent hij dat het een lastige kwestie is. Maar zei Noten: "Het is nu te makkelijk om alcohol te kopen. En dat moet beter".
Afgesproken is daarom dat de clubs met een plan komen. Gekeken wordt bijvoorbeeld naar betere voorlichting van leiders of instructies voor mensen die achter de bar staan. Op die manier hoopt Noten dat het voor minderjarigen in Dalfsen in de toekomst een stuk lastiger wordt om aan alcohol te komen.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.