nieuws

PEC Zwolle derde na ruime thuisoverwinning op FC Dordrecht

PEC Zwolle heeft vanavond in eigen huis gewonnen van FC Dordrecht met 4-0 en is daardoor de nieuwe nummer drie in de stand van de eredivisie. Feyenoord verloor bij Heerenveen en werd daardoor ingehaald door de ploeg van trainer Ron Jans.
De eerste kans in Zwolle was voor Dordrechtspeler Van Overeem, Hahn hield de bal echter goed uit zijn doel. Aan de andere kant kreeg Becker een goede kans op de openingstreffer, maar hij schoot over. Ook Drost probeerde het, maar doelman Te Loeke kon zijn inzet stoppen. Van der Werff schoot even later een vrije trap net naast. Kort voor rust was het toch raak. Nijland kreeg de bal voor zijn voeten en schoot zijn zevende van het seizoen binnen. Ruststand 1-0.
In de tweede helft bleef Zwolle de betere ploeg en benutte het de snelheid van Becker goed. Kort na rust kon echter niemand bij zijn voorzet. Na een kans voor Drost, redding Te Loeke, kreeg Becker zelf ook een kans, maar ook hij vond de doelman op zijn pad. Aan de andere kant was invaller Ten Voorde dichtbij, maar hij schoot via de lat over. Het duel werd tien minuten voor tijd beslist. Becker schoot zijn eerste voor Zwolle binnen. In de laatste minuten werd de score snel opgevoerd door fraaie treffers van Rienstra en Nijland en was de eindstand 4-0.

PEC Zwolle - FC Dordrecht 4-0

1-0 Nijland (43)
2-0 Becker (79)
3-0 Rienstra (85)
4-0 Nijland (86)
Arbiter: Braamhaar
Geel: -
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen, Lam, Van der Werff, Van Hintum, Rienstra (Dekker/88), Drost, Brama, Becker, Nijland (Ferfelis/88), Thomas (Moro/82).
FC Dordrecht: Te Loeke, Peersman, van Deelen, Lima, Gosens, Steenvoorden, Ojo (Ten Voorde/72), van Overeem, Lewis, Lieder, Slory (Pisas/63).
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.