nieuws

Minister Henk Kamp onder vuur door gedupeerde Groningers

Actiegroep steekt de draak met minister
Actiegroep steekt de draak met minister © Schokkend Groningen
Minister Henk Kamp uit Diepenheim voelt zich bedreigd door Groningers die gedupeerd zijn door de gevolgen van de gaswinning. Het ministerie van Economische Zaken (EZ), waarover Kamp de leiding heeft, vindt het onwenselijk dat de actiegroep 'Schokkend Groningen' het privé-adres van de minister heeft verspreid.
De actiegroep erkent de verspreiding. Zij zegt dat Kamp zelf heeft verteld waar hij woont, de actiegroep heeft de bewuste webpagina onder meer gedeeld op haar eigen Facebook-site.
'Schokkend Groningen' heeft het privé-adres van de minister gedeeld, omdat zij vindt dat gedupeerde Groningers moeten kunnen bellen met de mensen die hen in de problemen hebben gebracht. In Groningen is erg veel overlast van aardbevingen en bodemdaling, waardoor woningen scheuren en verzakken. Volgens de actiegroep werkt minister Henk Kamp niet mee aan een oplossing voor de talrijke problemen.
In een reactie aan het ministerie van EZ schrijft de actiegroep verder: "Niet vreemd opkijken als u een keer op het werk komt en het is koud in uw veilige kantoortje. Misschien een aantal boze Groningers die een aantal gaskranen hebben dichtgedraaid..." Het is nog niet bekend wat het ministerie van EZ doet met de openbaarmaking van het adres.

Afvalwater in Twente

Henk Kamp ligt ook in Twente onder vuur vanwege zijn weigering om nieuw onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de gevolgen van de injectie van zwaar verontreinigd afvalwater in de Twentse bodem. Hij wil wel met de provincie in gesprek over de vragen die hierover leven. Kamp hoopt ze zelf te kunnen beantwoorden, zodat nieuw onderzoek niet nodig is.
De provincie Overijssel wil dat de minister verder gaat en eist samen met vier gemeenten in Noordoost-Twente een second opinion in het onderzoek naar het vervuilde injectiewater in holtes in de Twentse bodem.

Bekijk ook het dossier 'Afvalwater NAM in Twente'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.