Sport

Programma: Het Ravijn strijdt om eerste landstitel en veel sport op Hemelvaartsdag

Het Ravijn staat in de finale om de titel
Het Ravijn staat in de finale om de titel © Orange Pictures
Voor de Overijsselse clubs in het betaald voetbal zit het seizoen er na de degradatie van Heracles Almelo op, maar in het amateurvoetbal en andere sporten gaan nog genoeg beslissingen vallen. Hieronder een overzicht van het programma van deze week.

Amateurvoetbal

In het landelijke amateurvoetbal is het een drukke week. HHC Hardenberg speelt op Hemelvaartsdag thuis tegen ASWH en zaterdag gaat het op bezoek bij De Treffers. Een stap lager spelen Excelsior'31 en Staphorst op woensdagavond op eigen veld tegen respectievelijk SteDoCo en DVS'33 Ermelo. Zaterdag is ACV de gastheer voor Excelsior en koploper (of dan al kampioen) FC Lisse voor Staphorst. HSC'21 neemt het donderdag thuis op tegen UNA en zondag gaat het naar OSS'20.
Berkum speelt vanavond in de Hoofdklasse B bij NSC Nijkerk. Kampioenskandidaat SC Genemuiden en DETO komen op Hemelvaartsdag in actie. Genemuiden thuis tegen AZSV en DETO bij Eemdijk. Zaterdag gaat Genemuiden naar Flevo Boys, DETO ontvangt ONS Sneek en Berkum speelt bij Urk, de huidige koploper.

Basketbal

Landstede Hammers speelt vanavond de return van de derde ronde van de BNXT League play-offs (best-of-2) bij Antwerp Giants. Het eerste duel in Zwolle ging met tien punten verschil naar de Belgen. Als Landstede dat verschil weet goed te maken en de volgende ronde haalt, speelt het zaterdag en volgende week maandag de vierde ronde.

Softbal

Voor de softbalsters staan er deze week twee speelronden op het programma in de Hoofdklasse, maar Tex Town Tigers komt alleen in actie op Hemelvaartsdag. Het gaat dan op bezoek bij Onze Gezellen. Zaterdag is de ploeg door het oneven aantal van zeven ploegen vrij.

Waterpolo

De waterpolomannen van Het Ravijn uit Nijverdal plaatsen zich afgelopen weekend voor de finale om de landstitel en die gaat vrijdag beginnen. Dan ontvangt het Polar Bears in eigen bad. Een dag later is de return in Ede en zondag volgt dan in Nijverdal een eventueel beslissend duel. Het Ravijn werd twee keer tweede, maar pakte nog nooit de titel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.