Nieuws

Genemuider biljarters schenken 15.000 euro aan lokaal zorgpersoneel

Meer dan 100 liefhebbers schreven zich in voor het WK Telefoonboekbiljarten.
Meer dan 100 liefhebbers schreven zich in voor het WK Telefoonboekbiljarten. © RTV Oost / Robert Jansema
Medewerkers van woonzorgcentrum De Meente in Genemuiden hebben voor 15.000 euro aan waardebonnen gekregen van biljarters uit die plaats. De schenkers speelden het bedrag vorige week bij elkaar met het WK Telefoonboekbiljarten in Genemuiden.
Ja, het bestaat echt: een wereldkampioenschap telefoonboekbiljarten. Biljartvereniging Het Zwarte Water uit Genemuiden hield het evenement vorige week zaterdag voor de vijfde keer. De regels zijn simpel. Met de witte bal moet je de rode bal te raken. Echter, in het midden van het biljart zijn twee telefoonboeken neergelegd als obstakels. Mis je de rode bal drie keer, dan ben je af.
Deelnemers kwamen van heinde en ver naar Genemuiden om een gooi te doen naar de prijzen. Ondanks de knipoog, trainen deelnemers uit onder andere België, Duitsland, Zuid-Afrika en Oekraïne zeer serieus voor het WK.

Extraatje voor zorgmedewerkers

In totaal werd dankzij sponsoring 15.000 euro ingezameld. "Ieder jaar hebben we een goed doel verbonden aan ons evenement"", vertelt Wim Rietman namens de biljartclub. "Dit jaar is dat het lokale zorgpersoneel uit Genemuiden. Bijna 250 inwoners van ons stadje die in de zorg werkzaam zijn, hebben gereageerd op onze oproep om zich aan te melden", legt Rietman uit.
Ageeth van Enk ontvangt namens het zorgpersoneel honderden waardebonnen van Wim Rietman.
Ageeth van Enk ontvangt namens het zorgpersoneel honderden waardebonnen van Wim Rietman. © aangeleverde foto
Dankzij de oproep krijgen in totaal 245 zorgmedewerkers ieder twee waardebonnen van 30 euro. Die kunnen ze besteden bij lokale winkeliers. Vanmorgen werd de eerste stapel naar woonzorgcentrum De Meente gebracht. "De zorgmedewerkers hebben twee jaar op hun tenen gelopen. Daar mag wat de biljarters betreft best iets tegenover staan. Het is erg enthousiast ontvangen, daar doen we het voor", besluit Wim Rietman.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.