nieuws

Echtpaar in Deventer wordt al jarenlang geterroriseerd

Ze zijn de wanhoop nabij. Een echtpaar uit de wijk Knutteldorp in Deventer wordt al tijdenlang geterroriseerd, naar eigen zeggen door de eigen schoonzoon. Vernielingen, dreigtelefoontjes en fysiek geweld zijn de afgelopen twee jaar geregeld voorgekomen.
Meerdere keren zijn ruiten van de woning in Deventer ingegooid, deze week ook nog. Het dak van de cabrio die het stel had, is al eens kapot gesneden. Banden van de auto van de zoon zijn lek gestoken en er zijn zelfs klappen uitgedeeld. "Ik heb vroeger bij de schoonzoon gewerkt en ben daar op een gegeven moment gestopt", vertelt de heer des huizes. Daarna is de ruzie ontstaan. "We voelen ons onveilig in onze woning, maar de politie doet niets. Een verdachte raakte hier ooit een jas kwijt, maar de politie zei dat ze daar niets mee kon in het onderzoek. We hebben te weinig om mee te werken, zeggen ze dan."
Het echtpaar hoopt, nu de politie niets zou doen, dat de gemeente de situatie kan oplossen. De gemeente Deventer noemt de situatie uiterst vervelend, maar is geen partij in deze zaak. "Het is aan de politie om de situatie op te lossen", aldus een woordvoerder van de gemeente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.