Nieuws

Huisartsen krijgen steun van commissaris van de Koning: "Als er iets speelt, benader ons"

Marieke Nijhof, voorzitter HuisartsenZorg Twente
Marieke Nijhof, voorzitter HuisartsenZorg Twente © RTV Oost / Jaap Even
Het bestuur van HuisartsenZorg Twente heeft gisteren 'een goed gesprek' gehad met commissaris van de Koning Andries Heidema. Die was toch al in Oldenzaal voor een gepland bezoek en de huisartsen grepen dat aan om met hem te praten over de grote werkdruk, waar ze mee te maken hebben.
Gisteren, de Dag van de Huisarts, was ook de dag dat bekend werd dat op 1 juli een grote manifestatie wordt gehouden op het Malieveld in Den Haag, waarbij de huisartsen de grote werkdruk onder de aandacht willen brengen.

'Goed gesprek'

"Toen we hoorden dat de commissaris toch in de buurt was, hebben we gelijk een gesprek aangevraagd en dat is gelukt", stelt Marieke Nijhof, voorzitter van HuisartsenZorg Twente. "Het was een goed gesprek waarin we volop de ruimte kregen om het uit te leggen."
Een van de resultaten van het gesprek is dat er een soort partnerschap komt tussen Twentse huisartsen en provincie. "Als er iets speelt, benader ons dan gewoon, liet de commissaris ons duidelijk blijken. Dat is toch een heel prettige gedachte, dat de provincie ook met ons mee wil denken", zegt Nijhof.
Als er iets speelt, benader ons dan gewoon
Marieke Nijhof, voorzitter van HuisartsenZorg Twente
Daarmee wil ze de inzet van gedeputeerde De Witte niet naar de achtergrond verschuiven. "Die heeft zich ook altijd met tomeloze inzet voor ons sterk gemaakt. In het gesprek kwam aan de orde hoe we elkaar kunnen versterken, zodat de problemen breed aan de orde gesteld kunnen worden.”

'Gezondheidszorg gewaarborgd'

Nijhof is blij met de gedane toezegging. "Ze kunnen met ons de urgentie benadrukken. Dat het niet alleen voor ons als huisartsen belangrijk is dat een goede gezondheidszorg gewaarborgd blijft."
Het bestuur van HuisartsenZorg Twente besloot gisteren aan te sluiten bij de landelijke manifestatie op 1 juli in Den Haag. "De werkdruk is echt te hoog, het kan zo niet langer. We zullen onze ruim driehonderd Twentse huisartsen benaderen om ook mee te gaan naar Den Haag en regelen bussen. Uiteraard zorgen we er ook voor dat de noodzakelijke medische zorg die dag in stand blijft", aldus de voorzitter van HuisartsenZorg Twente.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.