nieuws

Gemeente Olst-Wijhe legt zich niet neer bij mislukken bouwplan woningen Welsum

Welsum
Welsum © Bart Kieft
De gemeente Olst-Wijhe legt zich niet neer bij de vernietiging door de Raad van State van het bouwplan voor 21 woningen in Welsum. Dat bleek gisteravond uit het gesprek dat kopers van de woningen hadden met de gemeente, de makelaar en initiatiefnemer Bijsterbosch.
Olst-Wijhe wil de oorzaken van de vernietiging van bestemmingsplan Welsum Noordwestelijke Ontwikkeling, waarvan het bouwplan deel uitmaakt, boven tafel halen. En vervolgens bekijken of de fouten hersteld kunnen worden.
De Raad van State zette gisteren onverwacht een streep door het bestemmingsplan, waardoor de vergunning voor de bouw van dertien starterswoningen in Welsum bij het Middelstuk niet verleend kan worden. Voor alle woningen waren al kopers gevonden. Wethouder Engberink zei gisteravond dat de aspirant-kopers uiterlijk vrijdag 13 februari worden geïnformeerd over de resultaten van een onderzoek waarin de gemeente wil achterhalen waar het in het bestemmingsplan fout is gegaan. De gemeente wil dit in de openbaarheid verantwoorden.

Onaangenaam verrast en erg teleurgesteld door de uitspraak

Wethouder Herman Engberink: "Wij zijn net als de aspirant-kopers en de initiatiefnemer Wim Bijsterbosch onaangenaam verrast en erg teleurgesteld door de uitspraak. We wilden dit plan heel graag realiseren en dat willen we nog steeds. We leggen ons er dan ook niet bij neer. Wij gaan in overleg met Wim Bijsterbosch om te bekijken of dit plan alsnog kan worden gerealiseerd, al dan niet aangepast."
Vanavond krijgen inwoners van Welsum en andere belangstellenden de mogelijkheid om ook hun vragen over de gevolgen van de uitspraak te stellen tijdens een inloopbijeenkomst. Iedereen kan binnenlopen tussen 20.00 en 21.00 uur in dorpshuis De Bongerd. Medewerkers van de gemeente, de makelaar, de aannemer en de initiatiefnemer zijn aanwezig om de vragen te beantwoorden.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.