Overige sporten

Pascal Eenkhoorn sneuvelt in het zicht van de meet in Giro

Pascal Eenkhoorn
Pascal Eenkhoorn © Orange Pictures
Hij was enorm dicht bij een sprint om de etappezege, maar op 700 meter van de meet ging het alsnog mis voor Pascal Eenkhoorn in de dertiende etappe van de Giro. De renner uit Genemuiden, in dienst van Jumbo-Visma, werd samen met zijn medevluchters vlak voor de finish ingelopen.
Vrijwel direct na de start in de historische Italiaanse wielerstad San Remo ging Eenkhoorn op avontuur, samen met landgenoot Julius van den Berg, de Italianen Filippo Tagliani en Mirco Maestri en de Fransman Nicolas Prodhomme. Op de top van de Colle di Nava was het gat met het peloton zes minuten. Tagliani was inmiddels afgehaakt, hij kon het tempo van de kopgroep niet bijhouden.
De sprintersploegen lieten het er echter niet bij zitten. Met nog veertien kilometer voor de boeg gaven de renners in het peloton alles om het gat te dichten, maar het verschil bedroeg nog 1 minuut en 45 seconden.

Het gaat alsnog mis

In de straten van Cuneo ging het alsnog mis voor Eenkhoorn en zijn medevluchters. De Overijsselaar kleurde de etappe, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met een plek in de achterhoede. Donderdag werd Eenkhoorn nog knap tiende.
De winst ging naar de Fransman Arnaud Démare, die de Duitser Phil Bauhaus en de Brit Mark Cavendish nipt voorbleef.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.