nieuws

Ouderenzorg Driezorg in Zwolle onder verscherpt toezicht van inspectie

De zorg in de elf instellingen van Stichting Driezorg in Zwolle schiet ernstig tekort. Ook is er geen vertrouwen in het bestuur om verbeteringen door te voeren. Daarom is de instelling onder verscherpt toezicht gesteld van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
Stichting Driezorg biedt ouderenzorg op elf locaties in Zwolle en Hattem. Er wonen ongeveer 1.600 cliënten en er werken zo'n 1.200 mensen.
Volgens de inspectie hebben de medewerkers onvoldoende kennis en vaardigheden om dementerende cliënten te helpen. Ook zijn de dossiers niet op orde en de medicatieveiligheid is onvoldoende. De inspectie heeft daarbovenop het idee dat het bestuur de risico's op het gebied van kwaliteit en veiligheid van zorg onvoldoende in beeld heeft.

Reactie Driezorg

Wim Rave van Stichting Driezorg zegt dat met name de veranderingen in de zorg en het tempo waarin dat gebeurt de redenen zijn dat niet al het personeel gekwalificeerd is voor de verzorging van de 'zwaardere' cliënten. Omdat tegenwoordig ouderen langer thuis moeten blijven wonen, wonen in verzorgingshuizen cliënten die meer en zwaardere verzorging nodig hebben. Verzorgingshuizen hebben niet altijd genoeg tijd gehad om goed gekwalificeerd en kundig personeel aan te trekken of om het huidige personeel om te scholen, aldus Rave.
Rave reageert op de uitspraak; "Wij moeten met deze uitspraak van de Inspectie leven, hoewel de cliëntenraad zeer tevreden is over de zorg die wij verlenen aan de bewoners. Uiteraard zijn wij al sinds vorig jaar bezig, samen met de inspectie, om orde op zaken te stellen. Er zijn geen bewoners in gevaar geweest en ook met betrekking tot de medicatie gebeurt dat volgens de juiste regels. Er zijn wat administratieve hobbels doordat sommige cliënten naast de gegeven medicatie van de apotheek ook thuis-medicatie van een drogisterij gebruiken."
Driezorg heeft de medewerkers en cliëntenraad ingelicht over het rapport van de Inspectie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.