Betaald voetbal

'Afgeschreven' Heracles gelooft nog in ontsnapping: "Als we de 1-0 maken, kan het hier gaan spoken"

Rene Kolmschot
Rene Kolmschot © Orange Pictures
Heracles Almelo maakt een strijdbare indruk in de aanloop naar de returnwedstrijd tegen Excelsior in de nacompetitie. Door de 3-0 nederlaag in Rotterdam van afgelopen woensdag lijkt degradatie vrijwel onafwendbaar, maar het geloof in een Almelose 'remontada' is nog volop aanwezig.
Trainer Rene Kolmschot had na de heenwedstrijd last van een 'leeg gevoel'. Maar tijdens verschillende praatsessies met de selectie is het vertrouwen en het enthousiasme langzaam weer teruggekeerd bij de coach uit Saasveld. "Er zijn genoeg voorbeelden van ploegen die terugkwamen van een grote achterstand. Barcelona, Liverpool, Manchester United... en wij hebben het zelf een aantal jaren geleden ook gedaan in de play-offs tegen FC Groningen. Mensen gingen al naar huis, maar we hebben het wel gered. Je moet er altijd in blijven geloven."
Trainer Rene Kolmschot gelooft in stunt Heracles tegen Excelsior: "Als we morgen de 1-0 maken en de supporters gaan achter ons staan, dan kan het hier gaan spoken."
Heracles moet morgen wel veel beter aan de aftrap verschijnen dan woensdag, want Excelsior had na twintig minuten al op een 4-0 voorsprong kunnen staan. "Iedereen denkt dat het aan de inzet van de jongens lag, maar dat is een fabeltje", vindt Kolmschot. "We stonden niet goed en hadden eerder moeten doordekken. Dat heeft misschien ook wel te maken met angst en een gebrek aan vertrouwen en dat moeten we proberen weg te nemen."

Bakis

Bij Heracles Almelo krijgt Sinan Bakis de voorkeur in de punt van de aanval boven Samuel Armenteros. Verder kan Kolmschot nog niets zeggen over de opstelling, omdat hij nog niet weet wie er allemaal inzetbaar zijn. Zo staat er nog een vraagteken achter de namen van Mats Knoester, Sven Sonnenberg en Anas Ouahim. "En zo lopen er nog wel een paar op de laatste beentjes", aldus Kolmschot. "Maar dat zal ook bij de tegenstander het geval zijn, want de wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op. Dat hoort erbij."
En hij zou er heel graag nóg twee duels bij krijgen, want dat zou betekenen dat Heracles volgende week in de finale van de nacompetitie mag strijden om lijfsbehoud. "We zijn al begraven en iedereen heeft ons afgeschreven, maar we hebben niets meer te verliezen. Als we morgen de 1-0 maken en de supporters gaan achter ons staan, dan kan het hier gaan spoken. En dan wil ik het nog wel eens zien."

Finaleplaats

Heracles moet met drie doelpunten verschil winnen om een verlenging af te dwingen. Een zege met meer dan drie treffers verschil bezorgt Heracles een finaleplaats. In alle andere gevallen degradeert de club uit Almelo naar de Keuken Kampioen Divisie.
Het duel met Excelsior begint zaterdagavond om 20.00 uur en is live te volgen via De Oosttribune op Radio Oost.
Heracles-doelman Koen Bucker is strijdbaar voor de return tegen Excelsior: "Iedereen gelooft erin, niets is onmogelijk"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.