Boudewijn Betzema is nieuwe provinciedichter

Boudewijn Betzema is vanavond in de Deventer Schouwburg benoemd als provinciedichter voor de komende twee jaar. Het boek Horizon City van Jaap Scholten is gekozen als Overijssels boek 2014 in de categorie non-fictie en Opstand van schrijfster Michelle Visser in de categorie fictie.

Gedeputeerde Hester Maij reikte de prijzen uit aan de winnende schrijvers. Zes non-fictie boeken en vier titels in de categorie fictie streden mee voor de titel boek van het jaar 2014. Heleen Bosma, provinciedichter van 2013 tot 2015 droeg symbolisch de pen over aan de nieuwe Dichter bij Overijssel. Naast Boudewijn Betzema waren ook Miriam Gerrits, Mariska de Groot en Hanneke van Schooten kandidaat voor het Overijssels dichterschap. Tijdens de avond werden de Overijsselse schrijvers en dichters in de spotlights gezet. Dit jaar was het voor het eerst dat beide verkiezingen samen plaatsvonden onder de naam Overijssel Verwoord. Voorheen werd dit gedaan door middel van het Overijssels Boek van het Jaar en de Dichter bij de Provincie.

Overijssel heeft sinds 2009 een provinciedichter; een dichter die als Dichter bij Overijssel schrijft over gebeurtenissen die in Overijssel plaatsvinden of zijn geïnspireerd op de omgeving of cultuur. Dichter bij Overijssel heeft in 2009 tot 2011 Koos Geerds en in 2011 tot 2013 Dick Schlüter als Provinciedichter gehad. Tot vanavond was Heleen Bosma de Provinciedichter.

Meer over dit onderwerp:
provincie Overijssel Jaap Scholten Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren