Betaald voetbal

Lucas Schoofs na degradatie Heracles: "Alles wat tegen kon zitten heeft tegengezeten"

Middenvelder Lucas Schoofs degradeerde vanavond met Heracles Almelo uit de Eredivisie. Na afloop bleven de spelers lang in de kleedkamer. "Veel tranen, excuses. Mensen die al jaren bij de club zijn, die het even niet meer houden. Ikzelf ook, ik heb het er gewoon erg lastig mee. Wat logisch is. Je doet er alles aan en het slechtst mogelijk gebeurt", aldus de Belg.
Heracles degradeert met 34 punten in de stand. Een aantal waarmee clubs over het algemeen veilig zijn. "Ik denk dat er in de laatste tien jaar geen club met 34 punten is gedegradeerd. Maar in zo'n seizoen als dit, is het bij ons natuurlijk net wel. Alles wat dit seizoen kon tegenzitten heeft tegengezeten. We gaan het daar niet op steken, maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Het is moeilijk om te verwerken."

Bijna ongelooflijk

Het was een zeer onrustig jaar bij Heracles, met als dieptepunt het auto-ongeluk waarbij Rai Vloet een 4-jarig jongetje doodreed. Schoofs somt op wat er dit seizoen allemaal gebeurde bij de Almeloërs. "Het begon met de onrust rond Rai Vloet. Dan is het moeilijk om het weer op de rails te krijgen. In de winter vertrekt Delano Burgzorg dan ook nog. Ismail Azzaoui en Kaj Sierhuis vallen geblesseerd uit. Dat zijn onze vier beste aanvallers, met Sinan Bakis. Die stond wel op daarna, maar het werd gewoon heel lastig om een goal te maken. Dat hebben we de laatste weken nogmaals gezien. Met 34 punten is het bijna ongelooflijk dat het gebeurt, maar het gebeurt."

Steunbetuigingen

Enkele supporters lieten zich van hun slechte kant zien, door kort voor het einde vuurwerk op het veld te gooien. Na afloop was er echter veel troost van de fans. "We hebben fantastische steunbetuigingen gekregen. Die zagen dat wij alles gedaan hebben wat we moesten doen in deze wedstrijd. Dat sommigen hun ongenoegen willen uiten snap ik ook. Dat gebeurt niet alleen hier. Die mensen moeten hun frustratie kwijt. Op deze manier is dat jammer, maar ik ga ze niet veroordelen."

Wil dit rechtzetten

Schoofs wil komend seizoen wel met Heracles aan de slag in de Keuken Kampioen Divisie. "Als de club me nog wil, wil ik nog wel proberen dit recht te zetten. Maar je weet niet hoe het loopt. Kan zomaar zijn dat ze zeggen, je hoeft niet meer te komen volgend jaar. Dat is veel te moeilijk om nu over na te denken. We gaan het zien."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.