nieuws

24 kansarme kinderen uit Wit-Rusland logeren twee maanden in Bergentheim

24 kinderen en twee leerkrachten uit Wit-Rusland hebben hun woonplaats Berezino voor twee maanden verruild voor Bergentheim. Stichting Rusland Kinderhulp Bergentheim heeft de kinderen met de bus opgehaald en ondergebracht bij 21 gastgezinnen.
Het is voor de zesde keer dat de stichting deze kansarme kinderen naar Bergentheim haalt. De eerste keer was in 1997. Sinds die tijd is de situatie in Wit-Rusland niet veel beter geworden. Het gaat economisch slecht en het voormalige Sovjet-land gaat gebukt onder de dictatuur van Aleksandr Loekasjenko. De kinderen die nu in Bergentheim zijn, komen uit gezinnen waar veel armoede is. Bij het merendeel van deze gezinnen spelen ook alcoholproblemen een grote rol.

Even uit de hopeloze situatie

De stichting haalt deze kinderen naar Nederland om ze bewust te laten worden van de situatie in Nederland en ze voor even uit hun hopeloze situatie te halen. De kinderen worden door een school in Wit-Rusland uitgekozen en begeleid. Twee leerkrachten van de school uit Wit-Rusland zijn ook meegereisd.
In Bergentheim gaan de kinderen overdag naar de Ds. Koningsbergenschool. Daar is een speciaal klaslokaal voor ze ingericht. Ze hebben hun eigen schoolboeken meegenomen en krijgen iedere dag in het Russisch les van hun meegereisde leerkrachten. Op maandag krijgen ze bijbelles en op woensdag mogen ze gratis zwemmen. Er worden ook dagjes uit georganiseerd.

Hulp van gemeente Hardenberg

De stichting krijgt veel hulp van de gemeente Hardenberg, de kerken en bedrijven. Vanochtend werden de kinderen welkom geheten op de Ds. Koningsbergerschool door wethouder René de Vent van de gemeente Hardenberg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.