nieuws

Eind april gesprek met minister Kamp over slechte mobiele bereikbaarheid 112 in grensgebied

Mobiele bereikbaarheid 112 in grensgebied
Mobiele bereikbaarheid 112 in grensgebied © iStock
De Tweede Kamer gaat op 30 april met minister Kamp van Economische Zaken praten over de bereikbaarheid van het alarmnummer 112 met mobiele telefoons in de grensgebieden. Dat is deze week besloten.
In april verschijnt een rapport van het ministerie van EZ waarin het probleem in kaart wordt gebracht en oplossingen worden aangedragen. Naar schatting 50.000 tot 60.000 mensen kunnen niet met hun mobiele telefoon naar het alarmnummer 112 bellen, omdat ze geen bereik in huis hebben. Dat heeft KPN-directeur Jacob Groote eerder gezegd in de discussie over witte vlekken in de dekking van het mobiele netwerk. Niet alleen in de grensstreek, maar ook in de steden zijn er witte vlekken.
Aanleiding voor het onderzoek is een brand in Lattrop maart vorig jaar. Toen slaagden de bewoners van het brandende pand er eerst niet in het alarmnummer te bereiken. Dat resulteerde uiteindelijk in de samenstelling van een zwartboek met daarin honderden klachten van mensen die in het grensgebied wonen en slecht mobiel bereik hebben.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.