Nieuws

Politie over ongeluk met huifkar in Losser: "Bestuurder trekker was niet onder invloed"

Politie doet onderzoek naar ongeval met trekker en huifkar
Politie doet onderzoek naar ongeval met trekker en huifkar © RTV Oost
De bestuurder van tractor die het kampioensteam van KVV Losser in het huifkar door de straten van Losser reed, was niet onder invloed. Dat meldt de politie daags na het ongeluk met de huifkar, die zaterdagavond rond half negen na een bocht van de Havezatensingel op de Arendshorst kantelde. Daarbij raakten twintig feestvierders gewond. Vier van hen belandden met zwaar letsel in het ziekenhuis.
De politie is een onderzoek gestart naar het ernstige ongeval, waarbij niet bekend is wat er precies mis ging. Zaterdagavond heeft de technische recherche ter plaatse sporenonderzoek gedaan en de tractor en huifkar in beslag genomen.

Alcohol- en drugstest

De politie heeft getuigen en betrokkenen gehoord en de bestuurder van de trekker een alcohol- en drugstest afgenomen. Beide testen waren negatief, waaruit de politie concludeert dat de minderjarige jongen niet onder invloed op de trekker heeft gezeten.
Er zijn beelden van het kampioensfeestje op de huifkar, die de politie nog nader zal bestuderen op informatie die aanwijzingen kunnen geven op de oorzaak van het incident.

Getuigenoproep

De politie roept getuigen op om alle informatie en beelden te delen die verder kunnen helpen bij het onderzoek naar de toedracht van het ongeluk en de situatie rond de rit met de huifkar. Mensen die relevante informatie hebben kunnen bellen met 0900-8844.
Een reconstructie van de avond in Losser:
Reconstructie huifkarongeluk Losser

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.