Nieuws

Niemand zwaargewond na huifkarongeluk Losser: "Engeltje op onze schouder gehad"

Kampioenswagen kantelt in Losser, vier gewonden naar ziekenhuis
Kampioenswagen kantelt in Losser, vier gewonden naar ziekenhuis © AS Media
De vier personen die na het huifkarongeval in Losser naar het ziekenhuis zijn gebracht, maken het naar omstandigheden goed. "Alles is herstelbaar, dat is het beeld dat ik op dit moment heb", zegt Gerrit Jan Kok, waarnemend burgemeester van Losser. Voetbalvereniging KVV Losser bevestigt dat. "Gelukkig gaat het naar omstandigheden goed, maar we hebben wel een engeltje op onze schouder gehad."
Het moest een gezellig kampioensfeest van voetbalvereniging KVV Losser worden, maar de rondrit op een huifkar door het dorp eindigde abrupt in grote paniek. Zaterdagavond ging het rond half negen goed mis op de Havezatensingel, aan de rand van Losser, toen de kar met daarop zo'n twintig personen ter hoogte van de Arendshorst uit de bocht vloog en op de kop terechtkwam.
Een terugblik op de avond in Losser:
Reconstructie huifkarongeluk Losser

Grote paniek

De paniek was vlak na het ongeval groot, de hulpdiensten rukten in grote getale uit. "Toen ik hier gisteren vlak na het ongeval kwam, leek het de verkeerde kant op te kunnen gaan", zegt Rogier van Vliet, voorzitter van KVV Losser. "Ik trof veel hulpdiensten aan. Het duurde even voordat duidelijk was hoe het met iedereen ging."
Daags na het ongeval overheerst volgens Van Vliet vooral een gevoel van opluchting. "De berichten van de personen die naar het ziekenhuis zijn geweest, zijn dermate positief dat we vooral mogen spreken van enorme schrik en een klein engeltje op onze schouder. We zijn opgelucht dat men er redelijk ongeschonden uitgekomen is."
Naast de vier personen die naar het ziekenhuis werden gebracht, raakten zestien andere jongeren lichtgewond. "Daarbij moet je denken aan snijwonden en kneuzingen, dat soort verwondingen."
Rogier van Vliet
Rogier van Vliet © RTV Oost

'Stemming is goed'

Burgemeester Gerrit Jan Kok van Losser bezocht zowel gisteravond als vanochtend de leden van KVV Losser. "Schrikken, want het betreft allemaal jonge mensen", is Koks eerste reactie. "Maar de stemming bij de club is goed. Dat klinkt heel raar, maar zo is het wel. Je ziet ook dat het een heel hechte club is, een club die ook naar elkaar omkijkt. Dat kenmerkt ook wel de Losserse gemeenschap."
Uit eerste onderzoek van de politie blijkt dat de bestuurder van de tractor, een 16-jarige jongen uit de gemeente Losser, niet onder invloed was van alcohol of drugs. Hoe het ongeluk kon gebeuren, wordt nog onderzocht. Burgemeester Kok wil dan ook nog niet op het onderzoek vooruit lopen.
Schrikken, want het betreft allemaal jonge mensen
Burgemeester Kok
Van Vliet wil ook nog geen conclusies trekken. "Voor nu en voor vandaag gaat de aandacht uit naar de slachtoffers en familie. Op het moment dat de stof is neergedaald, zullen we nadenken hoe je dit soort festiviteiten moet vieren."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.