nieuws

OM eist forse gevangenisstraffen tegen mannen uit Zwolle voor schietpartij

Rechtbank Zwolle
Rechtbank Zwolle © Shireen Krus
Tegen twee mannen uit Zwolle zijn vandaag gevangenisstraffen van vijf en acht jaar geëist door justitie. De mannen van 23 en 34 jaar worden verdacht betrokken te zijn bij een schietpartij april vorig jaar in de De Rijpstraat in Zwolle. Een man uit Breda werd daar van een voorraad cocaïne beroofd en in zijn rug geschoten.
Volgens het Openbaar Ministerie was de schietpartij een uit de hand gelopen ripdeal. De officier van justitie zei tijdens de rechtszaak dat de mannen de opzet hadden om een ripdeal te plegen, omdat ze geen geld maar wel een wapen meenamen. Als het aan justitie ligt worden de mannen veroordeeld voor poging doodslag die gepaard ging met gewelddadige diefstal. Het slachtoffer heeft de kogel nog steeds in zijn lichaam, omdat het te gevaarlijk is deze te verwijderen. De officier van justitie noemde het slechts toeval dat de man uit Breda niet is overleden.
De 34-jarige man is afgelopen tien jaar vaker veroordeeld voor met name geweldsdelicten en verboden wapenbezit. Omdat hij niet wil meewerken aan psychisch onderzoek, kan niet worden vastgesteld of hij verminderd toerekeningsvatbaar is. De officier van justitie eist tegen hem een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van acht jaar.
Voor de 23-jarige man eiste de officier een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van vijf jaar en tbs met voorwaarden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.