nieuws

Heracles Almelo geeft twee keer voorsprong weg tegen FC Groningen; 2-2

Heracles Almelo wacht ook na vanavond nog op de eerste overwinning van 2015. In het Polman Stadion werd het 2-2 tegen FC Groningen. De thuisploeg gaf twee keer een voorsprong weg.
Na een kleine tien minuten was de eerste kans voor Fledderus, maar hij raakte de bal verkeerd na een mooie actie van Darri. Daarna probeerde Heracles het vooral van afstand, Padt was echter alert op schoten van Fledderus, Darri en Bruns. Tussendoor had Chery net het doel gemist uit een vrije trap. Kort voor rust kwam Heracles toch op voorsprong. Darri passeerde Van der Laan en schoot hard de 1-0 binnen. Dat was even later ook de ruststand.
Al vroeg in de tweede helft moest Antonia geblesseerd naar de kant nadat hij geraakt werd door Darri. Diezelfde Darri kreeg na een klein uur een grote kans op zijn tweede, maar schoot net over de kruising. Even later was het gelijk. De Leeuw tikte binnen op aangeven van Rusnak. Padt was daarna opnieuw alert op een schot van Darri en Chery schoot net naast van net buiten de zestien. Een kwartier voor het einde was het raak voor Heracles. Darri vond Linssen en die vond op zijn beurt Weghorst. De lange spits kopte goed binnen; 2-1. Dat leek ook de eindstand te worden, maar kort voor het einde tikte Chery Groningen opnieuw op gelijke hoogte en dus werd 2-2 de eindstand. Overigens had de gelijkmaker afgekeurd moeten worden omdat bij de voorzet van Mahi de bal al over de achterlijn was geweest.

Heracles Almelo - FC Groningen 2-2

1-0 Darri (38)
1-1 De Leeuw (66)
2-1 Weghorst (75)
2-2 Chery (88)
Arbiter: Sanders
Geel: Weghorst
Heracles Almelo: Telgenkamp; Breukers, Schenkeveld, Veldmate, Te Wierik; Bruns, Cziommer (Vujicevic/74), Fledderus; Darri (Navratil/90+5), Weghorst, Linssen.
FC Groningen: Padt; Kappelhof, Botteghin, Van der Laan, Van Nieff (Bacuna/79); Kieftenbeld (Hoesen/62), Chery, Tibbling; Antonia (Mahi/48), De Leeuw, Rusnak.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.