nieuws

Arbiter Sanders: "Heeft er de schijn van dat de bal over de lijn was"

Chery juicht, Telgenkamp is kwaad
Chery juicht, Telgenkamp is kwaad © Pro Shots
Helemaal zeker weet hij het niet, maar scheidsrechter Jeroen Sanders vreest dat hij donderdag in de slotfase van het duel tussen Heracles Almelo en FC Groningen een kapitale misrekening heeft gemaakt.
De bal leek over de achterlijn toen Mimoun Mahi die voorgaf op Tjaronn Chery, de maker van de 2-2 in Almelo. "Ik heb beelden vanuit verschillende hoeken bekeken en het heeft er de schijn van dat de bal over de lijn was", zo bekende Sanders bij FOX Sports. "We hebben alleen geen 100 procent uitsluitsel, omdat er geen camera recht op de doellijn staat."
Volgens Sanders valt de arbitrage weinig te verwijten. "We staan in principe goed in positie om het te kunnen zien. Maar zoals uit de beelden wel blijkt, gaat het om een heel kort moment. Als de bal over de lijn was, was het minimaal. Ik denk niet dat zoiets met het menselijk oog altijd waarneembaar is."
In navolging van collega Kevin Blom, die eerder deze week in de fout ging, pleit Sanders voor de hulp van camerabeelden tijdens de wedstrijd. "Dit was een cruciaal moment. We zouden graag een camera willen hebben die ons tijdens de wedstrijd 100 procent uitsluitsel geeft. Dan ben je van alle discussie af."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.