nieuws

Kamervragen over onveilig gebruik kankerverwekkende verf bij Defensie

Spuiten met giftige verf chroom-6
Spuiten met giftige verf chroom-6 © RTV Oost
De Tweede Kamerleden Wassila Hachchi van D66 en Jasper van Dijk van de SP willen van minister Hennis van Defensie opheldering over het onveilige gebruik van de kankerverwekkende chroom-6 verf. Ze hebben daar gisteren nieuwe vragen over gesteld.
Onlangs werd bekend dat er tot 2008 op een onveilige manier is gewerkt met de chroom-6 verf bij Defensie, terwijl er in 2001 al maatregelen zouden zijn genomen om de gezondheid van het defensiepersoneel te garanderen. De Kamerleden willen onder meer weten hoe het kan dat in 2008 nog steeds onveilig met de kankerverwekkende verf werd gewerkt en wat de in 2001 aangescherpte maatregelen voorstellen. Ook willen ze een toezegging van de minister dat er nu wel veilig wordt gewerkt met de chroomverf. Als de minister dat niet kan toezeggen moet het gebruik van de kankerverwekkende verf worden gestopt, vinden Hachchi en Van Dijk.
Vorig jaar kwam naar buiten dat werknemers van Defensie, onder meer van de Vliegbasis Twenthe en het NAVO-depot in Vriezenveen, op veel grotere schaal zijn blootgesteld aan de giftige verf dan tot dan toe bekend was.
Bekijk ook het dossier 'Gifverf bij Defensie'.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.