Aangifte PvdA in Hof van Twente tegen voorman Mulder van PVV Overijssel

De PvdA in Hof van Twente doet aangifte wegens discriminatie tegen Edgar Mulder, de fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten.

Fractievoorzitter Rijkens van de PvdA zegt in een verklaring dat hij zich gisteren stevig heeft geërgerd aan de houding van Mulder tijdens een voorlichtingsavond over de huisvesting van vluchtelingen in huize Scherpenzeel te Goor.

Volgens Rijkens zou Mulder tegen een inspreker met een Turkse achtergrond hebben gezegd dat hij hier niet thuis hoort. Toen Rijkens de fractievoorzitter van de PVV hier op aansprak, kreeg hij als antwoord dat de Turkse inwoner van Goor had geprofiteerd van de mogelijkheden in Nederland en nu tegenstanders van de opvang van vluchtelingen niet serieus neemt.

"Komt over als een soort overval"

Rijkens vindt dat Mulder een bewoner van Goor het recht ontzegt om ergens een opvatting over te hebben, omdat hij 'hier niet hoort'. Die woorden zijn voor de fractievoorzitter van de PvdA genoeg om aangifte te doen. Rijkens heeft zich ook geërgerd aan het 'hautaine gedrag' van Mulder. "Het komt op mij over als een soort overval omwille van de komende verkiezingen. Voor ons heeft deze man alle burgers in de gemeente beledigd met zijn uitspraak." 

De PvdA vindt dat mensen die in Hof van Twente wonen altijd, maar zeker in hun eigen gemeentehuis het recht om voor hun mening uit te komen. "De uitspraak dat Mulder hier niet hoort, is veel meer op zijn plaats", aldus Rijkens. "Als je er als niet-inwoner van de Hof voor zorgt dat onze eigen burgers zich hier niet meer thuis voelen hoor je hier zelf niet thuis", stelt hij.

Deel dit artikel:

Reageren