nieuws

Mecom verwacht snel groen licht voor overname Wegener

Snel duidelijkheid voor Wegener
Snel duidelijkheid voor Wegener © RTV Oost
Mecom, het Britse moederbedrijf van uitgeverij Wegener, verwacht dat de Autoriteit Consument & Markt (ACM) voor volgende week vrijdag instemt met de overname van het bedrijf door De Persgroep.
De Persgroep wil Wegener, met onder meer de dagbladen De Stentor en De Twentsche Courant Tubantia, overnemen. De ACM heeft in september laten weten de overname eerst te willen onderzoeken.

Werken aan sociaal plan

Naar verwachting komt de ACM voor vrijdag met het resultaat naar buiten en gaat het om een positief advies. Voor de medewerkers van Wegener betekent dat dat ze weten waar ze aan toe zijn. Ook kan er dan gewerkt worden aan een sociaal plan voor de honderden mensen waar het bedrijf afscheid van neemt. 
De Persgroep breidt met de overname zijn positie in Nederland flink uit. Het Belgische bedrijf is al eigenaar van de Volkskrant, Trouw en het AD en krijgt via Mecom onder meer titels als De Gelderlander, De Stentor, Brabants Dagblad, Twentsche Courant Tubantia, BN DeStem, Eindhovens Dagblad en Provinciale Zeeuwse Courant.

Ook Belgische kranten

Naast de genoemde Nederlandse kranten is De Persgroep ook eigenaar van radiozender Q-Music en van de Belgische kranten Het Laatste Nieuws, De Morgen en De Tijd. Het concern haalde in 2013 een totale omzet van ruim 900 miljoen euro. Het bedrijf realiseerde 51 procent van zijn omzet in België en 40 procent in Nederland.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.