nieuws

Veel aandacht voor Warmetruiendag op basisschool in Enschede

Wethouder Eelco Eerenberg bezocht vandaag in het kader van Warmetruiendag basisschool De Bothoven in Enschede om bekend te maken welke Enschedese inwoners de afgelopen weken de meeste energie hebben bespaard.
De wedstrijd is onderdeel van de landelijke Energy Battle, waarin gemeenten samen met hun inwoners zoveel mogelijk energie proberen te besparen. Dit doen ze door middel van een slimme energiemeter. Eerenberg verdeelde deze energiemeters al op 10 oktober aan tien inwoners, die de meters op hun beurt na vier weken doorgaven aan tien andere inwoners. Ook de tweede groep gaf de meters vier weken geleden door, waardoor uiteindelijk drie teams van tien inwoners ontstonden.

Besparingen op elektriciteit en gas

Inwoner Willem Marcelis bespaarde uiteindelijk het meeste op elektriciteit, namelijk 41,4 procent. Ilona Goseling bespaarde het meeste op gas, maar liefst 77 procent. Alle 30 Enschedese inwoners samen zorgden voor een gemiddelde besparing van 10 procent op elektra en 18 procent op gas. Daarmee eindigde Enschede op een zevende plek in de ranglijst van alle deelnemende gemeenten. De inwoners uit Nijmegen deden 't het best: zij bespaarden gemiddeld 24 procent op elektra en 26 procent op gas.

Verwarming op nachtstand

Ook op het Stadskantoor van Enschede gaat vandaag de verwarming op nachtstand en nemen medewerkers een extra trui mee naar kantoor. Hiermee bespaart de gemeente 1700 kuub gas, gelijk aan het jaarverbruik van één woning.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.