Nieuws

Sporteconoom: rust is geboden voor Heracles op de weg terug naar Eredivisie

Spelers Heracles Almelo na de pijnlijke degradatie
Spelers Heracles Almelo na de pijnlijke degradatie © Orange Pictures
Sporteconoom Pieter Nieuwenhuis van Hypercube Business Innovation denkt dat Heracles Almelo over voldoende kwaliteit èn financiële middelen beschikt om de weg terug te vinden naar de Eredivisie, maar hij waarschuwt: "rust is geboden."
Nieuwenhuis zei dat in het radioprogramma Afslag Oost van RTV Oost. Volgens hem gaat Heracles de degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie financieel merken. "Dertig tot veertig procent van de omzet valt weg door minder sponsoring en tv-contracten", stelt de sporteconoom.

Gezond eigen vermogen

De terugval in inkomsten heeft uiteraard gevolgen voor de opvolging van de spelers van wie de contracten gaan verlopen; er zullen niet zomaar nieuwe spelers kunnen worden aangetrokken. Maar toch ziet Nieuwenhuis een bescheiden lichtpuntje en dat is het eigen vermogen van Heracles: "Dat is groter dan tien miljoen euro en dat is zéér gezond voor een Betaald Voetbal Organisatie."
Zelden ging een club in de Eredivisie in een paar weken tijd zo hard onderuit als Heracles. De club waande zich na 31 speelrondes veilig met 34 punten, normaal ook genoeg voor handhaving. Vijf nederlagen op rij later is de harde realiteit dat Heracles volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie speelt. De club toont zich strijdbaar en wil zo snel mogelijk terug naar de eredivisie.

Rust bewaren

Heracles moet volgens Nieuwenhuis nu de rust bewaren en investeren in het spelersbudget om weer in de Eredivisie te komen. "Heracles heeft zeventien jaar in de Eredivisie gespeeld en die kwaliteit is nu niet ineens verloren gegaan", zegt Pieter Nieuwenhuis.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.