nieuws

Ron Jans: "Knijp mezelf af en toe even in mijn arm''

PEC Zwolle is bezig aan een ijzersterke fase. De ploeg van Ron Jans pakte tien punten uit de laatste vier wedstrijden en staat daardoor knap derde. Ook voor Jans is de flow waarin PEC zit soms moeilijk te bevatten: "Ik knijp mezelf af en toe weer even in mijn arm. We staan echt op plek drie, het gaat geweldig."
Voor de trainer is het ook prettig dat zijn selectie steeds weer wat breder wordt. Trent Sainsbury is terug van de Asian Cup en Mustafa Saymak wordt door Jans over 'een week of twee' terug verwacht. Van een luxe probleem wilde de oefenmeester echter niet spreken: "Voor een trainer is het luxe. Het probleem is er alleen voor de spelers die er de dupe van worden."
Overigens zal Thomas Lam nog wel centraal achterin staan zaterdag tegen SC Heerenveen. "Sainsbury krijgt de kans te 'reaclimatiseren'", doelt Jans op de Asian Cup die de Australiër won, "en Lam doet het gewoon heel goed." Jody Lukoki keert terug van een schorsing en staat tegen Heerenveen weer op de flank, wat ten koste gaat van Sheraldo Becker. Het betekent de enige wijziging in de opstelling van PEC ten opzichte van het met 4-0 gewonnen duel tegen FC Dordrecht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.