Betaald voetbal

Eric Weghorst en Frank Berghuis in technische staf GA Eagles

Eric Weghorst en Frank Berghuis
Eric Weghorst en Frank Berghuis © Go Ahead Eagles/Erik Pasman
Go Ahead Eagles heeft de technische staf voor volgend seizoen aangevuld met keeperstrainer Eric Weghorst en specialisten- en talentencoach Frank Berghuis.
Weghorst was tussen 2009 en 2013 ook al keeperstrainer bij Go Ahead. Het afgelopen jaar werkte hij bij Al Nasr in de Verenigde Arabische Emiraten. Weghorst wordt de opvolger van Rein Baart, die deze zomer vertrekt uit Deventer.
Berghuis was eerder jeugdtrainer bij onder meer AGOVV, Vitesse en FC Twente. Hij is de vader van Ajacied Steven Berghuis. Zijn andere zoon, Tristan Berghuis, is ook assistent-trainer bij Go Ahead Eagles.

Focus op doorstroming

Met de komst van dit tweetal kiest technisch manager Paul Bosvelt voor een wat andere invulling van de technische staf: "In plaats van drie assistent-trainers gaan we werken met twee assistent-trainers, plus Frank als specialisten- en talentencoach. Dit onder meer om nog meer focus te leggen op de doorstroming vanuit Onder-21."
Weghorst heeft voor drie jaar getekend; Berghuis komt voor één jaar naar De Adelaarshorst. Eerder al presenteerde Go Ahead Eagles René Hake als de nieuwe hoofdtrainer voor komend seizoen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.