Betaald voetbal

'Bijltjesdag' bij PEC Zwolle: Willems moet op straat, nieuwe directeur onderweg en Boudesteyn blijft aan

Mike Willems zal moeten vertrekken bij PEC Zwolle
Mike Willems zal moeten vertrekken bij PEC Zwolle © Orange Pictures
Een pikante stoelendans in de directiekamer van PEC Zwolle is op dit moment gaande. Mike Willems moet namelijk deze uren het veld ruimen als technische man na de degradatie van de club. Zijn zetel wordt mogelijk ingenomen door algemeen directeur Marcel Boudesteyn, die op zijn beurt de stoel afstaat aan een nieuwe directeur. PEC Zwolle gaat volgens het plan werken met een twee-koppige directie.
Jeroen Bijl, die onlangs vertrok als technisch directeur bij de hockeybond, wordt nadrukkelijk naar voren geschoven als nieuwe eindverantwoordelijke in Zwolle. Bijl heeft al een verleden bij de club.
Marcel Boudesteyn
Marcel Boudesteyn © Orange Pictures

Nieuwe directie

"Van namen weet ik niets. Maar dat van die twee-koppige directie is het advies", laat Marcel Boudesteyn desgevraagd weten. "Wat mijn rol gaat zijn, is nog helemaal niet duidelijk. Daar gaan de mensen boven mij over."

Chaos

Meine Breemhaar, voorzitter van het stichtingsbestuur van PEC, was nog niet bereikbaar voor commentaar. Maar de afgelopen weken hebben ze meerdere scenario's besproken om een einde te maken aan de chaos in het MAC3PARK stadion. Of met het aanstaande vertrek van Willems en de stoelendans in de directiekamer de rust terugkeert bij de achterban en de sponsors is nog maar de vraag.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.