nieuws

Heracles Almelo gehavend naar Willem II

Heracles Almelo is fysiek niet ongeschonden uit de strijd met FC Groningen gekomen. Van liefst vier spelers is het nog maar de vraag of ze zondag de uitwedstrijd tegen Willem II gaan halen.
Simon Cziommer kreeg een trap tegen zijn enkel, waardoor het gewricht mogelijk een kneuzing heeft opgelopen. Mark-Jan Fledderus heeft eveneens last van de enkel. Bryan Linssen heeft last van zijn voet, doordat hij in de wedstrijd verkeerd is geland op zijn hak. En in de warming-up haakte reservespeler Denni Avdic af met liesklachten. De vier konden vrijdag nog niet meetrainen. Zaterdag wordt bepaald of ze inzetbaar zijn tegen Willem II.

Absurd
De 'Engelse week' lijkt daarmee zijn tol te eisen voor Heracles. "Ik vind het eigenlijk absurd dat we maar twee dagen vrij hebben tussen de wedstrijden", stelt trainer John Stegeman. "Als je een zware wedstrijd hebt gespeeld, zit je dan nog volop in het herstel. Dat we op donderdagavond moeten spelen zal wel met Fox te maken hebben en het zal ook wel extra geld opleveren, maar hier zijn we niet aan gewend."
Stegeman kan in Tilburg in ieder geval niet beschikken over Oussama Tannane en Iliass Bel Hassani, die door de club tot maandag uit de selectie zijn gezet.

Lijn doortrekken
Heracles verloor tegen FC Groningen twee punten door een fout van de arbitrage, die niet zag dat de bal al buiten het speelveld was geweest voor de 2-2 viel. Die mentale tik hebben de Almeloërs vlot verwerkt. Stegeman: 'We hebben tegen Groningen heel geduldig gespeeld en goed verdedigd met zijn allen. We zitten momenteel in een moeilijke situatie. Als je dit dan op de mat kunt leggen, moet dat heel veel vertrouwen geven. Hopelijk kunnen we deze lijn doortrekken en eindelijk een keer een driepunter pakken."
Het duel met Willem II begint zondag om 14.30 uur en is live te volgen via Radio Oost en deze website.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.