Nieuws

Politie: 'Wie weet meer over verdwijning en dood Jihad Jafo?' (update)

Jihad Jafo
Jihad Jafo © Archieffoto politie
De politie heeft in Den Ham een sms-bom gestuurd om zoveel mogelijk inwoners naar het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht te laten kijken. Daarin werd vanavond informatie gevraagd over de verdwijning van Jihad Jafo uit Enschede. Zijn laatste levensteken was vorig jaar, maandagavond 6 december in Den Ham. Afgelopen zondag werd zijn lichaam 17 kilometer verderop in het kanaal in Bruchterveld gevonden. Het lichaam van Jihad Jafo was als een pakket verpakt.
De politie gaf na zijn verdwijning al aan rekening te houden met een misdrijf. Jihad werd sinds 6 december 2021 vanuit Enschede vermist. De vader van drie jonge kinderen vierde die dag de verjaardag van een van zijn kinderen en werd 's avonds rond 19.30 uur door een vriend opgehaald. Kort daarna zou de toen 32-jarige Jihad bij de rotonde aan de Euregioweg en Sleutelweg in Enschede zijn uitgestapt, omdat hij iemand zag die hij wilde spreken.

Laatste levensteken

Sindsdien heeft niemand meer iets van vernomen. Het laatste teken van leven komt van diezelfde avond 6 december uit Den Ham. Uit onderzoek van telefoongegevens is duidelijk geworden dat zijn telefoon die avond in het dorp was. Dat is de reden dat de politie in Den Ham de sms-bom verstuurt. Ook inwoners van Enschede en in het Vechtdal worden via sociale media opgeroepen om vanavond te kijken en informatie te delen.
Het onderzoeksteam hoopt dat er vanavond mensen kijken die informatie hebben. "Misschien zijn er mensen in Den Ham die zich ineens realiseren dat ze iets opvallends hebben gezien tussen 6 december – de avond dat Jihad vermoedelijk in Den Ham is geweest – en nu", zegt de teamleider.

Prangende vragen

Na het aantreffen en het identificeren van het stoffelijk overschot van Jihad Jafo zit de politie nog met een aantal belangrijke vragen. Zo wil het team weten wie Jihad heeft gezien tussen 6 december 2021 en 22 mei 2022. Daarnaast vraagt de politie wie er iets opvallends heeft gezien rond het kanaal Almelo – De Haandrik ter hoogte van ’t Lijntje in Bruchterveld. Ook informatie over de mogelijke aanleiding van de dood van Jihad en zijn eventuele problemen wil de politie graag meer horen.
Wie tussen de dag van zijn verdwijning 6 december 2021 en afgelopen zondag nog iets heeft vernomen van Jihad Jofa wordt gevraagd te bellen:
Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 - 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 - 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 - 661 77 34

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.