Nieuws

Kat in 't bakkie: brandweer Hengelo rukt uit om duif uit school te bevrijden

De brandweer Hengelo had vanmiddag de handen vol aan het redden van een duif.
De brandweer Hengelo had vanmiddag de handen vol aan het redden van een duif. © Dierenambulance Hengelo
De brandweer van Hengelo is vanmiddag uitgerukt om een Turkse tortel te bevrijden die zichzelf in een school had opgesloten. Terwijl het diertje de uitweg niet kon vinden, raakte het steeds meer in paniek van de gillende scholieren. Uiteindelijk was het kat in 't bakkie toen een van de brandweermannen met een extra lange ladder de voortvluchtige duif in de kraag wist te vatten.
De duif, die in een onbewaakt ogenblik kans zag de montessorischool binnen te komen, had zich verschanst voor een raampje op grote hoogte. Daardoor was het onmogelijk om het beestje te bereiken.

Verwondingen

Het dier raakte in de tussentijd door de schreeuwende leerlingen steeds meer over de toeren en had al lichte verwondingen opgelopen doordat het meermaals tegen het glas was gevlogen.
Medewerkers van de school zagen geen andere uitweg dan de dierenambulance van Hengelo te alarmeren, maar ook de medewerkers hiervan konden de vogel met geen mogelijkheid te pakken krijgen. Waarop zij op hun beurt de brandweer inschakelden.

Al vaker raak

Een brandweerman wist uiteindelijk met een extra lange ladder de vogel uit z'n benarde positie te bevrijden.
Het is overigens al de derde keer in korte tijd dat de brandweer er aan te pas moet komen om een duif te bevrijden. Eind maart gebeurde dat al eens en begin deze maand was het andermaal raak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.