Nieuws

Laptops gestolen bij De Ambelt in Zwolle, inbrekers zitten vermoedelijk op de school

Laptops gestolen bij De Ambelt in Zwolle
Laptops gestolen bij De Ambelt in Zwolle © RTV Oost / Onder de Loep
Een flyeractie leverde geen spoor op naar de daders, daarom maakt de politie beelden van een diefstal bij middelbare school De Ambelt in Zwolle openbaar. Daar verdwenen eind vorig jaar zes laptops en een Chromebook. Vermoedelijk zijn leerlingen van de school verantwoordelijk voor de diefstal.
Op de beelden is te zien dat twee jongens langs het toegangshek van De Ambelt aan de Herfterlaan in Zwolle fietsen. Het lijkt alsof ze er de weg weten, ze fietsen namelijk meteen door naar het gebouw Veldhoek 4. Daar weten ze een raam te vinden dat open staat. Ze klimmen naar binnen en halen zes laptops uit de laptopkluis die in het klaslokaal hangt.
Er zijn vijf zwarte laptops van Dell verdwenen, een zilvergrijze van HP en een zwart Chromebook. "De laptops zijn onderdeel van ons onderwijs en ze worden veel gebruikt in de klassen", vertelt locatiedirecteur José Traore van De Ambelt De Herfte. "Het zijn zes laptops, dat is voor de helft van de klas. Het werken met de laptop lukt dan niet en we hebben een poosje moeten wachten voordat vervangende laptops binnen waren. Het heeft dus zeker effect op hoe de lessen vormgegeven kunnen worden."
Zijn mijn spullen hier wel veilig? Dat vragen zowel leerlingen als docenten zich af
Locatiedirecteur José Traore van De Ambelt
"Het heeft zeker impact", vervolgt Traore, "want er is in het klaslokaal ingebroken. "
De politie riep de daders op zichzelf te melden, maar dat gebeurde niet. "Daarom brengen we nu de beelden naar buiten", vertelt politiewoordvoerder Sven Strijbosch. "We hopen dat er ouders zijn of andere bekenden die het misschien is opgevallen dat iemand na 18 november vorig jaar ineens meerdere laptops had of die te koop aanbood."

Tips?

Weet je meer over de diefstal of herken je de jongens op de fiets? Laat het dan weten.
- Bel de tiplijn: 0800 - 6070 (gratis nummer)
- Stuur politie Zwolle een privébericht op Facebook
- Gebruik het tipformulier
- Bel Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000
Onder de Loep is een samenwerkingsverband tussen de politie, het Openbaar Ministerie en RTV Oost
Onder de Loep is een samenwerkingsverband tussen de politie, het Openbaar Ministerie en RTV Oost © Onder de Loep

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.