nieuws

Wedstrijd Go Ahead Eagles Deventer en Ajax in teken studiefonds vondeling Amsterdam

Geld
Geld © Thinkstock
De voetbalwedstrijd tussen Go Ahead Eagles Deventer en Ajax staat in het teken van het studiefonds voor de baby die in oktober vorig jaar is gered uit een vuilcontainer in Amsterdam. Dat fonds is opgericht door Frank de la Bey uit Deventer.
Er is op dit moment ruim 14.000 euro bijeen gebracht voor de baby. De la Bey, zelf een jonge vader, was zo vol afschuw over wat er met het meisje was gebeurd dat hij besloot een studiefonds voor het meisje op te richten, zodat ze een goede start krijgt voor haar latere leven. Het streven is een fonds van zo'n 20.000 euro.
Go Ahead Eagles laat weten graag een platform te bieden voor de actie van De la Bey, een trouwe supporter van de club uit Deventer. "Een beter moment dan Go Ahead Eagles tegen Ajax is er niet, daar het een Deventer initiatief voor een Amsterdams meisje is", zegt Jelle Beuker, lid van het managementteam van Go Ahead Eagles. Voorafgaand aan de wedstrijd zal De la Bey onder meer 'met de pet rondgaan' in de businessclub van Go Ahead Eagles.
De inzamelingsactie stopt eind februari, waarna het geld wordt overgedragen aan Jeugdbescherming Amsterdam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.