Betaald voetbal

Organisatie PEC op de schop: twee directeuren, RvC opgeheven

Wat wordt de rol van algemeen directeur Marcel Boudesteyn bij PEC?
Wat wordt de rol van algemeen directeur Marcel Boudesteyn bij PEC? © PEC Zwolle Media
PEC Zwolle krijgt een nieuwe organisatiestructuur. De belangrijkste beslissingen zijn een statutaire directie van twee personen in plaats van één, het opheffen van de Raad van Commissarissen en een nieuwe rol voor het Stichtingsbestuur. Dat is de uitkomst van gesprekken tussen de aandeelhouders en de RvC.
"De directie wordt benoemd door de aandeelhouders en gaat van één naar twee statutaire directeuren. Bestaande uit een algemeen directeur (niet-voetbalzaken) en een technisch directeur (voetbalzaken). Invulling van deze functies, zowel qua personen als bevoegdheden en verantwoordelijkheden, wordt op de korte termijn door de aandeelhouders vastgesteld", zo schrijft de club uit de provinciehoofdstad op haar digitale thuis.

Willems en Boudesteyn

De definitieve invulling is dus nog niet bekend, maar dat technisch manager Mike Willems geen promotie maakt naar de stoel van technisch directeur is een publiek geheim, schreef RTV Oost eerder deze week al. De technische man moet het veld ruimen. Zijn zetel wordt mogelijk ingenomen door algemeen directeur Marcel Boudesteyn, die op zijn beurt de stoel afstaat aan een nieuwe directeur, zodat PEC een tweekoppige directie krijgt.

Beslissingen

Daarnaast hebben de huidige aandeelhouders van PEC de volgende beslissingen genomen om de club op koers te zetten richting een zo spoedige mogelijke terugkeer naar de Eredivisie:
  • De huidige RvC wordt opgeheven en houdt op te bestaan.
  • Stichtingsbestuur (met 5 zetels) neemt de rol van de RvC over. Stichtingsbestuur stelt daarbij 1 zetel beschikbaar voor directeur Participatie BV.
  • Uitgangspunt voor de eerste selectie is een kleiner aantal spelers en staf, maar dat er kwalitatief een hoger peil wordt neergezet. Ook bij de overige organisatieonderdelen wordt gewerkt met een kleinere vaste bezetting.

Afscheid RvC

De RvC van PEC, die dus wordt opgevolgd door het Stichtingsbestuur, heeft de afgelopen periode veel gesprekken gevoerd over de nieuwe in te zetten richting. "Dit heeft geleid tot een advies richting de aandeelhouders, te weten het stichtingsbestuur en het participatiefonds. Voor de club vinden we het belangrijk dat hierin eensgezind wordt opgetreden, en is het daarom goed dat ons advies en de daarin opgenomen acties door de aandeelhouders worden overgenomen."
"Zoals we in een eerder bericht hebben aangegeven zijn ook de governance structuur en de posities van de verschillende besturen geëvalueerd. In die evaluatie is besloten dat de huidige RvC verdwijnt. Dat betekent dat wij onze functie als RvC neerleggen. Wij willen iedereen die PEC Zwolle een warm hart toedraagt veel succes én een mooi seizoen wensen waar we samen zij aan zij achter PEC Zwolle staan", laat RvC in een reactie weten.

Financieel

Op financieel gebied brengt de degradatie van PEC eveneens het nodige teweeg. "De operationele begroting voor het komend seizoen wordt op de korte termijn vastgesteld, maar de doelstelling is helder; break-even draaien. De massale steun van supporters en sponsoren voor komend seizoen is daarin een eerste belangrijke stap. Ook is dit een krachtig signaal naar iedereen betrokken bij de club, om er alles aan te doen om zo snel mogelijk met PEC Zwolle terug te keren naar de Eredivisie", luidt het tot slot.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.