Nieuws

Fractievoorzitter CDA Hardenberg treedt voorlopig terug na gelekte interne memo: "Voel me niet veilig"

Piet-Cees van der Wel
Piet-Cees van der Wel © ANP
De CDA-fractie in Hardenberg stelt een onderzoek in naar het lekken van een interne memo. In die memo uit fractievoorzitter Piet-Cees van der Wel zijn twijfels over de bestuurlijke ervaring van toenmalig wethouderskandidaat Linda Verschuur (OpKoers.nu). De fractievoorzitter legt gedurende het onderzoek zijn taken neer.
“Die vertrouwelijke memo heb ik gestuurd naar de fractieleden. Dat zijn interne stukken die je veilig met je fractie moet kunnen bespreken. Ik heb het vermoeden dat het doelbewust naar buiten is gebracht. Dat zorgt ervoor dat je je niet veilig genoeg voelt om te kunnen zeggen wat je denkt binnen de fractie. Ik wil nu rustig het onderzoek afwachten”, vertelt Van der Wel.

Het lek vinden

Om erachter te komen hoe die interne stukken naar buiten zijn gekomen, wordt een extern onderzoeksbureau ingeschakeld. “Maar hoe dat er precies uit gaat zien, moeten we nog bekijken”, vertelt bestuursvoorzitter Bert Linde. “Zodra duidelijk wordt wie er gelekt heeft, zal er een gesprek plaatsvinden met de betrokkenen. En dan gaan we kijken wat we gaan doen. Maar daar moeten we nu niet op vooruitlopen”

Bestuurlijke ervaring

In de interne memo zet Van der Wel vraagtekens bij wethouderskandidaat Linda Verschuur van OpKoers.nu. Volgens Van der Wel zou haar gebrek aan bestuurlijke ervaring kunnen leiden tot een onstabiel college.
“Wij willen graag bewijzen dat we geen ezels zijn, want we dreigen ons voor de vierde keer aan dezelfde steen te stoten”, schrijft Van der Wel in het interne stuk. Daarmee verwijst de CDA-fractievoorzitter naar de drie eerdere wethouders die OpKoers.nu de afgelopen vier jaar leverde.
De CDA-fractievoorzitter benadrukt dat hij geen persoonlijke afkeer tegen de kersvers gekozen wethouder Verschuur heeft. “We willen bestuurlijke kwaliteit en ervaring in het college. Kwaliteit is moeilijk te meten, maar ervaring wel. Dat is wat ik ook schrijf in de memo.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.