Nieuws

Geen verband tussen vechtpartij en dood Lukoki, wel aanhoudingen

Jody Lukoki overleed aan de gevolgen van een hartstilstand na de amputatie van een been.
Jody Lukoki overleed aan de gevolgen van een hartstilstand na de amputatie van een been. © Orange Pictures
De politie heeft geen verband gevonden tussen de dood van profvoetballer Jody Lukoki en een mishandeling die eerder heeft plaatsgevonden in Almere. Wel zijn de afgelopen periode vier mannen opgepakt voor die bewuste vechtpartij, van wie er op dit moment nog een vastzit. Dit meldt de politie.
De vechtpartij heeft in de vroege ochtend van 1 mei plaatsgevonden op straat in Almere. De 29-jarige Lukoki raakte hierbij gewond.

Poging doodslag

Vorige week werden drie van de verdachten opgepakt. Het gaat om een 36-jarige man uit Almere, een 35-jarige man uit Heino en een 23-jarige man uit Hilversum. Zij mochten na verhoor weer vertrekken. Dinsdag werd een 35-jarige man uit Almere opgepakt, die vrijdag wordt voorgeleid. De 35-jarige verdachte wordt verdacht van poging doodslag, de rest wordt verdacht van betrokkenheid bij de mishandeling.
Lukoki stierf 9 mei in het ziekenhuis. Uit onderzoek is echter gebleken dat er geen verband is tussen de mishandeling en zijn latere overlijden. Het overlijden maakte veel los binnen de selectie van FC Twente. Aan het begin van afgelopen seizoen maakte Lukoki nog deel uit van die selectie. Echter, kort nadat de club bekendmaakte dat de aanvaller een contract had gekregen bij FC Twente, raakte hij zwaar geblesseerd.
In februari nam de club afscheid van de aanvaller nadat bekend was geworden dat hij was veroordeeld voor huiselijk geweld. De wedstrijd na het overlijden van Lukoki, hielden de spelers nog wel een emotionele herdenking op het veld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.