Betaald voetbal

Arne Slot verliest met Feyenoord van AS Roma in finale Conference League

Arne Slot
Arne Slot © ANP
Arne Slot is er met Feyenoord niet in geslaagd de eerste editie van de Conference League te winnen. De oefenmeester uit Bergentheim ging met de Rotterdamse club in de finale onderuit tegen het Italiaanse AS Roma. In de Albanese hoofdstad Tirana werd het 1-0.
Nicolò Zaniolo maakte in de 32e minuut het winnende doelpunt. Hij schoot raak nadat Gernot Trauner zich verkeek op een hoge bal van Gianluca Mancini. Te veel spelers van Feyenoord stelden in de eerste helft teleur. De ploeg van Slot slaagde er in de tweede helft wel in om AS Roma onder druk te zetten en creëerde ook kansen.

Paal en lat

Mancini werkte de bal bijna in eigen doel, maar werd gered door de paal en Roma-doelman Rui Patrício tikte een schot van Tyrell Malacia nog net tegen de lat. De ingevallen Bryan Linssen maaide in blessuretijd in kansrijke positie over de bal, waarna AS Roma het duel op zijn Mourinho's over de streep trok.

José Mourinho

Feyenoord slaagde er zodoende niet in een vierde Europese hoofdprijs te winnen, na de winst van de Europa Cup I (1970) en UEFA Cup (1974 en 2002). De Portugese trainer José Mourinho bezorgde AS Roma eindelijk internationaal succes na verloren finales van de Europa Cup I en UEFA Cup.