nieuws

PEC Zwolle kansloos onderuit in en tegen Heerenveen

PEC Zwolle heeft vanavond een kansloze nederlaag geleden bij sc Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion werd het 4-0. Bij rust was het al 3-0.
Het duel begon dramatisch voor Zwolle, want al na tien minuten stond de ploeg met 2-0 achter. In de derde minuut zorgde Slagveer voor de openingstreffer na een fout in de verdediging van de thuisploeg. Een paar minuten later schoot Larsson vanaf links op doel en ging de bal via Hahn binnen. Kort voor rust was het duel al beslist. Uth benutte een strafschop nadat Lukoki hem had neergelegd en zorgde daarmee nog in de eerste helft voor de 3-0.
Na de pauze probeerde PEC Zwolle het wel, maar echt grote kansen kreeg het niet. Thomas probeerde het van afstand, maar schoot over en aan de andere kant deed Van der Berg hetzelfde uit een vrije trap. Heerenveen liet Zwolle voetballen en kwam er af en toe gevaarlijk uit, maar het duel was al een tijdje gespeeld. In de laatste tien minuten was Uth dicht bij de vierde treffer, maar hij scoorde niet. Even later deed Veerman dat wel, de invaller stiftte de 4-0 over Hahn en omdat Van den Berg kort daarna nog de paal raakte was dat ook de eindstand. PEC Zwolle blijft op 39 punten staan. Concurrenten AZ en Feyenoord komen morgen in actie.

sc Heerenveen - PEC Zwolle 4-0

1-0 Slagveer (3)
2-0 Larsson (10)
3-0 Uth (42/strafschop)
4-0 Veerman (85)
Arbiter: Van Sichem
Geel: Lukoki
sc Heerenveen: Nordfeldt, Marzo, Otigba, Van Aken, Van Anholt (Schmidt/46), De Roon, Van den Berg, Thern, Slagveer (Duarte/75), Uth, Larsson (Veerman/84).
PEC Zwolle: Hahn, Van Polen (Broerse/46), Van der Werff, Lam, Van Hintum, Rienstra (Becker/46), Drost, Brama, Lukoki, Nijland (Ferfelis/65),Thomas.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.