Nieuws

Reddingsactie in Hengelo: eendenfamilie wordt duiker in gezogen

Eendenfamilie wordt duiker in gezogen in Hengelo
Eendenfamilie wordt duiker in gezogen in Hengelo © Ginopress / Hanno Breunesse
Een eendenfamilie heeft kennisgemaakt met de genadeloze stroming van de Berflobeek in Hengelo. Moedereend en haar veertien kuikens werden een duiker in gezogen, waarna de dierenambulance een reddingsactie begon.
Moedereend begreep dat het foute boel was toen de duiker steeds dichterbij kwam. Ze probeerde haar kleintjes te beschermen door voor de ingang te zwemmen, waarmee ze in ieder geval één eendje kon beschermen.

Tijd dringt

Een uitputtingsslag dreigde voor moedereend, maar gelukkig kwam de dierenambulance. Met een schepnet haalden ze de eerste negen kuikens uit het water. De andere vier werden dieper en dieper de duisternis ingezogen. De eendjes werden met de seconde zwakker.
De reddingsactie in volle gang
De reddingsactie in volle gang © Ginopress / Hanno Breunesse
Waar de duiker uit komt, is een raadsel. Het waterstelsel is een doolhof dat kriskras onder de stad loopt. En dus ging één van de Dierenambulance- medewerkers het water in. Ze wurmde zich achter de spijlen, de tunnel in. Ze wist er één te redden.
Tijdens de reddingsactie wachtte Moedereend in een vijver. De tien geredde kuikentjes waren dolblij om haar weer te zien en spurtten naar haar toe. Het gezin is niet compleet, maar wie weet wat de toekomst brengt; de wegen van het Hengelose waternet zijn ondoorgrondelijk.
Deze eendjes konden het avontuur navertellen
Deze eendjes konden het avontuur navertellen © Ginopress / Hanno Breunesse

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.