Nieuws

Holtense winkeliers dolgelukkig met zondagsopening: "Eindelijk geen achterdeurconstructie meer"

Holtense winkeliers vieren feest, dat vraagt om een taartje
Holtense winkeliers vieren feest, dat vraagt om een taartje © RTV Oost
Dolblij zijn ze, de winkeliers in Holten. Na een strijd van tien jaar mogen hun winkels nu ook op zondag open. "Eindelijk een einde aan de achterdeurconstructies", zegt bakker Ingrid Nijkamp.
Naast de bakkerij heeft Nijkamp ook een lunchroom en een ijssalon. Alle zaken grenzen aan elkaar. "En als gasten dan op zondag kwamen in de lunchroom (want die mocht wel open), dan zagen ze die lekkere taartjes in de bakkerswinkel. Die mocht ik dan eigenlijk niet verkopen. Dat deed ik dan toch uit klantvriendelijkheid, maar eigenlijk was het een achterdeurconstructie. Een hele vreemde spagaat."
Bakker Nijkamp is dolgelukkig met de zondagsopening

Toerisme

Nijkamp is erg blij dat haar bakkerij nu ook officieel open mag op zondag. "En ook de supermarkt. Het is heel belangrijk. We merkten dat inwoners op zondag naar Colmschate of Markelo gingen voor boodschappen. Dan raak je mensen dus kwijt."
Nijkamp wijst ook op het belang voor toeristen. "Veel van hen zijn gewend dat op zondag alles open is. Dan krijgen ze het deksel in Holten op de neus. Vanaf nu niet meer, dat is heel belangrijk voor het toerisme hier."

Felicitaties

Samen met een lokale supermarkteigenaar trok ze een decennium ten strijde om de winkels op zondag te mogen openen. Gisteravond stemde de gemeenteraad ternauwernood voor, 13 tegen 12. "De kogel ging door de kerk en de felicitaties stroomden binnen. Holten is eindelijk weer bij de tijd."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.