Amateurvoetbal

Van der Leij leidt HHC met record langs ASWH, zevenklapper HSC'21

Rob van der Leij met hattrick in recordboeken HHC
Rob van der Leij met hattrick in recordboeken HHC © Orange Pictures
Rob van der Leij heeft zich in de recordboeken van HHC Hardenberg gevestigd. De aanvalsleider van de tweededivisionist schonk zijn ploeg op Hemelvaartsdag met twee treffers de zege op ASWH (3-1) en daarmee is hij topscorer aller tijden geworden voor HHC.
Een kwartier voor tijd benutte Van der Leij een strafschop en dat betekende zijn 98ste treffer in dienst van HHC. Daarmee lost hij Gerjan Wanders af als clubtopscorer. Voor rust had Van der Leij al voor de 1-1 ruststand gezorgd, nadat Lester Pires de bezoekers op voorsprong schoot.
Na de 2-1 van Van der Leij werd het ook nog 3-1 voor de gastheren. ASWH-speler Yarick Dorst passeerde zijn eigen doelman. Door de overwinning blijven de Hardenbergers knap tweede in de Tweede Divisie.

HSC'21 koploper in derde periode

HSC'21 blijft goed presteren in de Derde Divisie. De Haaksbergse formatie herpakte zich van de nederlaag tegen ADO'20 door UNA op Hemelvaartsdag van het veld te vegen. De formatie van Daniel Nijhof won met maar liefst 7-2.
UNA kwam nog wel op voorsprong op Groot Scholtenhagen, maar daarna was het HSC'21 wat de klok sloeg. Door treffers van Diego van der Weide (2), Mohamed Iallouchen en Luuk Schepers stond het bij rust 4-1. Ook in de tweede helft scoorde de thuisploeg er lustig op los. Van der Weide voltooide zijn hattrick en ook Yannik de Vries en Tom ter Hogt kwamen op het scoreformulier. Door de zege blijft HSC'21 koploper in de derde periode.