Amateurvoetbal

SC Genemuiden houdt titelaspiraties in leven, DETO wint knap bij Eemdijk

Rens van Benthem
Rens van Benthem © Orange Pictures
SC Genemuiden heeft donderdagmiddag geen fout gemaakt in de strijd om de titel in de Hoofdklasse B. De ploeg van René van der Weij versloeg in eigen huis AZSV met 3-2.
Rick Doorn bracht Genemuiden in de eerste helft op voorsprong en vijf minuten na rust verdubbelde Rens van Benthem de marge door hoog raak te schieten (2-0). AZSC deed vervolgens wat terug via Max Rensink, maar even later werd de marge weer twee.
Kay Velda benutte een strafschop, 3-1. Rick van der Eerden maakte nog vanaf de stip de aansluitingstreffer, maar dat mocht de pret niet meer drukken in Genemuiden. Door de zege blijft de ploeg tweede in de hoofdklasse en gaat de titelstrijd aanstaande zaterdag verder.

DETO wint bij Eemdijk

Ook DETO boekte een overwinning. De ploeg uit Vriezenveen won knap met 2-1 bij Eemdijk, dat daardoor definitief afhaakt in de strijd om het kampioenschap. Kai Wesselink bracht DETO aan de leiding en ver in blessuretijd besliste Ferdi ter Avest de wedstrijd (0-2). Door een eigen doelpunt van Koen Fleer werd het nog 1-2.