nieuws

Go Ahead Eagles verliest van Ajax door lullig eigen doelpunt

Go Ahead Eagles heeft vanmiddag het duel tegen Ajax op een lullige manier verloren. In De Adelaarshorst stuiterde de bal vlak voor tijd over een polletje na een terugspeelbal van Verhoek en rolde daarna het doel in. Dat betekende de 1-2 voor de Amsterdammers.
In Deventer was de eerste kans voor El Ghazi, maar zijn schot werd geblokt. Aan der andere kant gebeurde hetzelfde met een schot van Türüc. Even later was El Ghazi opnieuw dicht bij de openingstreffer, maar hij schoot in het zijnet. Na 24 minuten was het wel raak voor de aanvaller. Hij tikte binnen op aangeven van Kishna. Aan de andere kant probeerde Rijsdijk het nog met een schot van net buiten de zestien, maar die kon Cillessen vangen en even later was het rust.
In de tweede helft werd Go Ahead iets sterker en kreeg het enkele kansjes. Rijsdijk schoot over en later was Cillessen alert op inzetten van Plet en opnieuw Rijsdijk. Aan de andere kant bracht Van der Hart fraai redding op een vrije trap van Schöne. Een kwartier voor het einde was het wel raak voor Go Ahead. Overgoor nam een afvallende bal ineens en schoot hard de gelijkmaker binnen. Lang leek Go Ahead een punt over te houden aan het duel, maar blak voor tijd ging het mis. Verhoek speelde onschuldig terug op Van der Hart, maar op het moment dat hij de bal weg wilde schieten stuiterde die over een polletje en rolde het doel in; 1-2. Dat was even later ook de eindstand in Deventer.

Go Ahead Eagles - Ajax 1-2

0-1 El Ghazi (24)
1-1 Overgoor (76)
1-2 Verhoek (88/eigen doelpunt)
Arbiter: Kuipers
Geel: Duits, Bazoer, Boilesen, Plet, Sinkgraven
Go Ahead Eagles: Van der Hart, Nieuwpoort, Vriends, Van der Linden, Schenk, Rijsdijk (Schalk/90+2), Duits (Reimerink/71), Overgoor, Verhoek, Plet (Kolder/80), Türüc.
Ajax: Cillessen, Van Rhijn, Van der Hoorn, Viergever, Boilesen (Menig/87), Klaassen (Riedewald/74), Bazoer, Sinkgraven, El Ghazi, Schöne, Kishna (Milik/81).
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.