Nieuws

Duizend verlengingen binnen één uur: Heracles-supporters laten club na degradatie niet vallen

Binnen één uur zijn duizend seizoenkaarten verlengd
Binnen één uur zijn duizend seizoenkaarten verlengd © NESimages.nl
Duizend, zo veel seizoenkaarten zijn er vanochtend binnen een uur bij Heracles Almelo verlengd. Dat ondanks de bittere degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie. "En dat aantal blijft maar oplopen."
Klokslag tien uur begon vanochtend de verkoop van de jaarkaarten voor het seizoen 2022-2023. Niet zoals de afgelopen zeventien jaar voor de eredivisie, maar voor de Keuken Kampioen Divisie. Maar zoals vaker gehoord bij degradaties: clubliefde kent geen divisie. "Nee, ik heb absoluut niet getwijfeld. Je bent fan in voor- en tegenspoed", vertelt een van de supporters die zich opnieuw een jaar van alle thuiswedstrijden heeft verzekerd.
Heracles-supporter laten club niet in de kou staan en verlengen massaal seizoenskaart

Broer

"Het loopt enorm storm", ziet Frank Merjenburgh van Heracles. "Duizend seizoenkaartverlengers in het eerste uur, dus dat is een heel goed teken." En die verlengers hoeven niet hetzelfde bedrag als afgelopen jaar neer te tellen. "De prijzen zijn tien procent lager."
De Almelose club biedt behalve een verlenging voor één jaar, ook een driejarige verlenging aan. Fans die al eerder zo'n langdurige verbintenis zijn aangegaan, hoefden vandaag dus niet hun stoel op Erve Asito te claimen. "Ik heb niet verlengd, mijn jaarkaart liep nog door", vertelt een man die net uit de volle fanshop komt. Hij heeft wel een bonnetje en tasje in zijn hand. "Dat is voor mijn broer. Voor hem heb ik een seizoenkaart gehaald. Hij vond dat Heracles de steun nu extra kan gebruiken."

Anderhalf uur wachten

Dat het zo druk is, verbaast de fans niet. "Je ziet dat we een trouw publiek hebben. De échte fans, de diehards, verlengen altijd", legt een van hen gepassioneerd uit. "Anderhalf uur heb ik moeten wachten, maar ik ben er volgend seizoen weer bij. En ik reken op een ramvol stadion."
Niet iedereen is ervan overtuigd dat het stadion, dat plaats biedt aan zo'n 12.000 toeschouwers, tot de nok gevuld zal zijn. "Om me heen heb ik mensen al horen zeggen niet te zullen verlengen", zegt een man ietwat teleurgesteld. "Maar aan mij zal het niet liggen. Ik ben er gewoon weer bij."

6.400 jaarkaarten

Afgelopen jaar waren er 6.400 jaarkaarthouders. De Almelose club hoopt dat aantal dit jaar wederom aan te tikken. "We doen er ons uiterste best voor. Want dat is ook onze boodschap naar buiten toe: allemaal als één man achter de club en massaal verlengen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.