Nieuws

Expeditie Oost: Romy (22) uit Raalte verwent artiesten bij Dauwpop

Romy Egbertzen uit Raalte doet de catering van artiesten en crew bij Dauwpop
Romy Egbertzen uit Raalte doet de catering van artiesten en crew bij Dauwpop © RTV Oost / Bart Kieft
Kippendijtjes, gehaktballen, belegde broodjes of een soepje. Romy Egbertzen (22) uit Raalte is verantwoordelijk voor de catering van de crew en artiesten bij Dauwpop in Hellendoorn. "Rapper Donnie was ooit zo blij met onze lasagne, dat hij er een rap over maakte", zegt ze lachend.
De hardrockers van Wolfmother, de bandleden van Kensington of Typhoon met z'n muzikale vrienden. Romy Egbertzen draait er haar hand niet voor om. Sterker, ze wordt er erg blij van om het mensen naar de zin te maken. En dat het dan om beroemde eters gaat? "Ach, ik ben niet zo'n fangirl", zegt de nuchtere Sallandse.

Geen bon betekent honger lijden

Iedereen moet zich aan de regels houden. Sterstatus of niet, zonder tegoedbon, geen bordje met lekkers. Of, zoals er op het bord bij de entree van de cateringtent backstage staat: "Geen bon betekent honger lijden."
Romy is cool, heeft humor en raakt niet gauw in de stress, zeggen haar collega's in de catering. En als er iemand veel te veel opschept of zijn bord niet leeg eet, schroomt ze niet om in te grijpen. Maar wat overheerst: "Het is hier een chaos, maar wel een gezellige chaos."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.