nieuws

Vrijspraak voor oplichten juweliers Kampen en Almelo met nepgoud

Vrijspraak voor oplichten juweliers
Vrijspraak voor oplichten juweliers © iStock
Er is geen bewijs dat een vrouw uit Amersfoort wist dat ze juweliers in Kampen en Almelo nepgouden kettingen verkocht. Dat stelde de politierechter in Zwolle vanochtend, voordat hij de vrouw vrijsprak.
De Amersfoortse werd aangehouden nadat beide juweliers bij de politie meldden dat ze door haar waren opgelicht. Ze konden de politie precies aangeven wie de dader was, omdat ze over een kopie van haar paspoort beschikten. Voor de Zwolse rechter gaf de vrouw ook toe dat ze in 2012 gouden kettingen voor veel geld verkocht, de juweliers betaalden haar 1300 en 1370 euro. Volgens de vrouw deed ze dat op verzoek van haar geliefde.
"Ik was zo verliefd op hem dat ik als een hondje achter hem aanliep en deed wat hij mij vroeg" zei de vrouw voor de rechter. Ze vertelde dat haar toenmalige vriend haar vroeg om mee te gaan om de kettingen te verkopen. Bij de verkoop zei de man dan dat hij zijn paspoort was vergeten en vroeg de vrouw dan of ze haar gegevens wilde achterlaten. Dat het om nepgoud ging, dat wist de vrouw niet.
Volgens de officier van justitie lijkt dat te kloppen. Hij had kritiek op het politieonderzoek, omdat de toenmalige vriend van de vrouw nooit is ondervraagd door de politie. De rechter was het met de officier van justitie eens en sprak de vrouw vrij.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.