nieuws

Deventer wacht op verbreding van A1, tot die tijd drukte na ongeluk accepteren

File op A1 merkbaar in Deventer
File op A1 merkbaar in Deventer © RTV Oost
De verkeerssituatie in Deventer wordt pas beter als de A1 wordt verbreed. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente in een reactie op het verkeersinfarct vanmorgen. Behalve aanpassen van de verkeerslichten kan Deventer tot die verbreding niets doen.
Door een ongeluk met vrachtwagens ter hoogte van Voorst liep vanmorgen het verkeer op de A1 vast. Als zo'n ongeluk gebeurt, is dat onmiddellijk in Deventer te merken. Verkeer probeert via de stad de stremming op de snelweg te vermijden of wordt door Rijkswaterstaat via de stad geleid.
"Als de alternatieve route van Rijkswaterstaat via Deventer leidt, hebben we het daar mee te doen", aldus een woordvoerder van Deventer. "Maar een situatie zoals vandaag en twee weken geleden in Deventer is uitzonderlijk."
De gemeente probeert de verkeersdoorstroming te bevorderen door de verkeerslichten aan te passen. Maar met grote drukte zoals vanmorgen in de ochtendspits, lukt dat niet. "Het verkeer moet nou eenmaal allemaal via de Wilhelminabrug, dat blijft een bottleneck." De verbreding van de A1 staat voor 2017 tot 2019 op de rol.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.