Nieuws

De Special Olympics volg je bij RTV Oost

Openingsceremonie pre-games Special Olympics Twente
Openingsceremonie pre-games Special Olympics Twente © Special Olympics Twente
De Special Olympics Nationale Spelen komen van 10 tot en met 12 juni naar Twente en RTV Oost is erbij. Vanaf maandag 6 juni volgen we in een portrettenserie de deelnemers, zijn we bij de torchrun, zie je live de openingsceremonie en laten we je elke dag meegenieten van de hoogtepunten tijdens de Spelen.

Portrettenserie

In aanloop naar de Special Olympics volgen we acht deelnemers tijdens de voorbereidingen op hun sportdisciplines: skeeleren, racerunnen, hardlopen, zwemmen, triathlon, hockey, bowlen, turnen en dansen. In de portrettenserie ‘Altijd een winnaar’ zie je hun ontembare enthousiasme en geloof in zichzelf.
YouTube en TV Oost: maandag 6 t/m donderdag 9 juni, 17.10 uur, herhaling elk uur.

Openingsceremonie

Op vrijdag 10 juni kun je genieten van een live verslag van de openingsshow van de Special Olympics Nationale Spelen in het FBK-Stadion in Hengelo. De presentatie is in handen van Erik Dijkstra en atleet Gregory Sedoc. Vijftig dansers van LEZ Studio uit Oldenzaal verzorgen een spectaculaire vlag- en dansshow. De Twentse drumclub RinTinTin laat van zich horen en Manuela Nzenge, bekend van het programma ‘We Want More’, gaat het Wilhelmus zingen. Tijdens de ceremonie wordt een atletenparade gehouden, waarna prof. mr. Pieter van Vollenhoven de sporters toespreekt. Daarna wordt de Special Olympics vlam binnengebracht en ontstoken na het uitspreken van de eed. Prof. Van Vollenhoven opent vervolgens de Spelen officieel.
Live op YouTube, rtvoost.nl, RTV Oost-app en TV Oost: vrijdag 10 juni, 17.30 uur.

De Spelen

Op zaterdag 11 juni en zondag 12 juni wordt er gesport. Elke avond zie je in ‘Altijd een winnaar’ op TV Oost de sportieve hoogtepunten van de dag en de medailleceremonie.
TV Oost: zaterdag 11 juni / zondag 12 juni, 17.10 uur, diverse keren herhaald.

Special TV talkshow

De crew van Special TV maakte in de weken voor de Special Olympics al wekelijks een talkshow voor TV Oost. Van dinsdag 7 t/m vrijdag 10 juni kun je deze talkshows nog een keer zien. Op maandag 13 juni is er een gloednieuwe allerlaatste talkshow waarin door de crew nog één keer wordt teruggeblikt op alle hoogtepunten van de Special Olympics.
TV Oost: dinsdag 7 t/m vrijdag 10 juni, 21.30 uur / maandag 13 juni, 17.30 uur, herhaling elk uur.
De Special Olympics Nationale Spelen 2022 volg je op TV Oost, YouTube, rtvoost.nl en in de gratis RTV Oost-app. Kijk in onze tv-gids voor alle uitzendtijden: www.rtvoost.nl/tv.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.